عنوان
سنتز مشتقات 1، 4-دي هيدروپيرانو پيرازول و مشتقات بنزيل پيرازوليل كومارين تحت شرايط شيمي سبز در حضور كاتاليزوركيتوسان عاملدار شده با ملامين
نويسنده اصلي
احسان وليئي
مقطع تحصيلي
كارشناسي ارشد
چكيده
چكيده
مشتقات 1، 4-دي هيدروپيرانو پيرازول يك گروه از تركيبات هتروسيكل هستند كه نقش مهمي را بهعنوان تركيبات فعال بيولوژيك و تركيبات دارويي ايفا مي¬كند. بسياري از اين تركيبات براي فعاليتهاي ضد ميكروبي, حشره¬كش و ضد التهابي شناختهشده¬اند. در سال¬هاي اخير چندين روش با بهره¬گيري از كاتاليزور¬هاي مختلف براي سنتز تركيبات 1، 4-دي هيدروپيرانو پيرازول با استفاده از واكنش¬هاي چند جزئي گزارششده است. در بيشتر گزارشات ذكرشده از هيدرازين مونو هيدرات بهعنوان ماده اوليه استفادهشده است. بنابراين توسعه روشي جديد براي سنتز مشتقات 1، 4-دي هيدروپيرانو پيرازول بهويژه با استفاده از فنيل هيدرازين، از زمينه¬هاي جذاب و موردعلاقه شيميدان¬ها در پند دهه گذشته بوده است. در اين پروژه سنتز كاتاليزور كيتوسان-ملامين با موفقيت انجام گرفت و از آن به عنوان يك كاتاليزور ناهمگن با كارايي بالا در تراكم چهار جزيي مالونونيتريل يا 4-هيدروكسي كومارين، مشتقات هيدرازيني، اتيل استواستات و مشتقات آلدهيدي براي سنتز پيرانوپيرازول¬ها و بنزيل پيرازوليل كومارين استفاده شد. از مزاياي روش ارايه شده مي¬توان به بهره¬ بالاي محصولات، خالص¬سازي آسان و ارزان فرآورده¬ها، زمان¬هاي كوتاه واكنش و همچنين دوستدار محيط زيست بودن اشاره كرد.
كومارين¬هاي استخلاف شده در موقعيت 3 ، بهويژه بنزيل پيرازوليل¬كومارين در بسياري از تركيبات طبيعي يافت مي¬شوند. اين تركيبات در صنعت پزشكي، دارويي نقش به سزايي دارند و داراي فعاليتهاي زيستي و دارويي شامل وارفارين، فن پروكومون و كوماتتراليل با فعاليت ضد باكتري، ضد HIV، ضدويروسي، ضد انعقادي مي¬باشند.
شماره ركورد
191843
دانشگاه
دانشگاه علم و صنعت ايران
رشته تحصيلي
شيمي آلي
استاد راهنما
دكتر محمدقربان دكامين